Traditie de Craciun, pentru Alex

O noua traditie pentru cel mai mic membru al familiei icon smile Traditie de Craciun, pentru Alex

2011 12 18 16 38 06 93 Traditie de Craciun, pentru Alex

Cred ca fiecare familie are traditiile ei legat de Sarbatori, mostenite de la parinti sau formate in timp. Cred ca obiceiurile specifice acestei perioade dau un farmec special Craciunului… cel putin eu nu imi pot imagina Craciun fara brad, fara colinde, fara masa in familie, fara daruri ambalate frumos!

Anul trecut am sarbatorit primul Craciun alaturi de puiul nostru, care, desi doar un bebelus de aproape 3 luni, a fost fascinat de pomul de Craciun, impodobit cu globuri colorate si cu luminite. Stiu ca era mult prea micut sa inteleaga cu adevarat ce se intampla (desi eu am parerea mea cum ca bebelusii sunt mult mai aproape de Dumnezeu si vad/ inteleg mult mai multe lucruri pe care noi adultii am uitat cum sa le descifram), dar am tinut sa fie prezent la toate pregatirile, sa se simta parte din familie si sa ne fie alaturi mereu.

Pentru el, am initiat o noua traditie (de fapt, am reinventat o traditie veche a familiei mele, aceea de a pastra globurile pe parcursul anilor): in fiecare an va primi un glob de Craciun, din sticla, pictat, mai special decat celelalte, pe care sa le pastreze amintire. In familia mea, de cand m-am nascut eu, nu a lipsit niciodata bradul impodobit! Plus ca multe din globurile cumparate cu ani in urma de catre ai mei sunt si acum prezente in bradul nostru, alaturi de cateva globuri pe care parintii mei le-au avut, la randul lor, inca din copilarie. Cand le privim, automat vin amintiri frumoase ale sarbatorilor petrecute impreuna, ale familiei unite, parca ne simtim mai apropiati, mai statornici… nici nu stiu cum sa descriu acel sentiment: nostalgie, bucurie, pace interioara, unitate, siguranta…

Asadar, se poate spune ca noua traditie nu e chiar noua, mostenind-o de la parintii mei icon smile Traditie de Craciun, pentru Alex Doar ca acum are un scop precis, acela de a-i forma lui Alex o “zestre”de globuri si amintiri.

In colectie  exista deja primul glob de Craciun special, primit anul trecut in dar de la Buni, iar anul acesta va urma cel de-al doilea. Globul 2011 este din sticla rosie, pictat manual, avand un om de zapada ce zambeste dragastos unui copil ce realizeaza ultimele retusuri.

2011 12 18 16 38 25 452 764x1024 Traditie de Craciun, pentru Alex

Cred ca lucrurile mici aduc bucurii mari si tin familia unita peste ani!

This entry was posted in Craciun. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>